livet i gifs

 
Har suttit och snackat både skit och viktiga saker med mamma hela kvällen. Kollat på gamla bilder. Pratat om barndomen och framtiden. Om vänner som blir kvar och vänner som försvinner. Om att vila och att jobba. Så skönt och välbehövligt att faktiskt prata med någon och liksom pausa från att självdö i förkylningsångesten en stund.
 
Mår bättre idag. Men är antagligen hemma imorgon också. Har fått inpräntat i mig av mamma att det är v i k t i g t att vila och att *respektera kroppen* bla bla osv et cetera. Det ligger nog något i det dock. Världen går inte under för att jag missar tre dagar skola även fast jag gärna inbillar mig det.  
 
Nu ska jag sova. gnight
Vardag | | En kommentar |

konsten att erkänna konsten

Ok DAGS ATT FÅ LITE ORDNING I DENNA BLOGGY. Jag har ju faktiskt läsare vilket är ett meget stort smicker i sig självt. ännu mer flattered blir jag när dessa requestar saker och tycker jag gör bra saker. BLIR JU GLAD!! märsi båoukou
 
SÅ: jag ger er något som FLERA (>1) har efterfrågat (blir rörd for reals nästan): bilder!! pga min låtsashobby e att vara photo artist. 
 

Först har vi: me and gretch doing sagoskogsphotoshoot | starring björkskog på gotland | co-starring photoshop^10

Blev faktiskt SJUKT nöjd med denna. 
 
Steg för steg:
Egentligen har jag i ovanstående quick guide hoppat över det jobbigaste, nämligen att sätta ihop ca 15 bilder till en bild. Pga jag ville ha skärpedjup men ändå bredd i bilden och har man bara ett 50mm 1.8 objektiv får man klistra o klippa ihop 15 närbilder til en helbild.Tacka gud för photo merge-funktionen (googla benizer method om ni är intresserade)
2. klippte ihop olika bilder av Gretch så att hon fick en sniggare jacka
3. fixade ljuset. VÅGA TA I är mitt bästa tips. har ca 7 lager av colour balance i denna och olika kurvor und so weiter
4. På med dimma (måla vitt med låg opacity och ladda ner en glitter brush från en suspekt hemsida och bomba), vinjett (måla svagt svart i kanterna och hörnen basically) och kontrast kontrast kontrast och extra skärpa och kontrast på gretch, speciellt i ansiktet)
 
 
And then we have mig. I am kween and i shall slay. 
 
Asså nu måste jag dock ventilera denna grej varför tkr jag att det är pin med den ovanstående? den är ju fab på många vis and i look fab men vågar inte erkänna mig själv som en som gör *konst* av bilder på mig själv. WHY IS THAT kan man faktiskt helt relevant fråga sig pga har man inte många modeller får man använda sig själv right? problematisera mera och våga vägra skämskudden <-- ngt jag behöver säga till mig själv
 
Efter vår skogstur åkte vi hem och fotade i ladan istället och efter många långa photoshopturer landade resultatet som ett brev på posten nej skoja snarare som en fil på hårddisken:
fucking a lot of fucking retusch that is. Jag googlade på nåt för att få en liten tutorial på denna sortens edit men basically är det väldigt mkt face contour (aka måla med vitt och svart för att få ljus och skugga) och lite black/white-verktyg och kontrast kontrast kontrast. blev det inte rätt fint ändå??
 
Det var den lilla bildvisningen MORE TO COME!!! Har massa bildz for u. kram nu ska jag eta vesterbåttenpaj från konsum pga sjukis :/ påsspåss
Fint<3 | | En kommentar |

två dar på Gland

 
 
har bytt stockholmslife mot gotlandslife i helgen. Åkte nästan direkt efter skolan igår och kom fram till sudret cirka kvart över ett på natten. Lång resa ändå. Värt? JA. Av nån konstig anledning tycker jag alltid alltid alltid att det är värt att åka hit om än bara för en kort sketen helg. 
 
Bilderna ovan är från höstlovet för två år sen pga orkar ej ladda in dagens bilder i datorn. Är lite allmänt seg och ful och inte sådär höstdrömmig och in the mood of making äppelmos som jag skulle vilja. Har en novellanalys att skriva och ett fysikprov att plugga till och det går segt. Kan inte fokusera. 
 
 
hörs och ses iaf puss hej
 
Livet | | Kommentera |
Upp