new year bla bla whatever

Läste en rad som fastnade ikväll: man har ingen rätt att kräva något av livet. Allt man får är plus. Det är plus att jag lever. Att jag vill leva och inte dö. Det är plus att jag är en fungerande människa i mig själv och i min tillvaro och i samhället. Det är plus att kunna planera för nåt slags framtid. Det är plus att de flesta nog anser att jag på bilden ovan är jättefin kanske rentav snygg. Ännu mer plus att jag själv tycker det. Det är plus (en jävla massa plus) att jag ibland övertänker till en grad som gör mig ledsen och inkapabel. Det betyder ju bara att jag har ett aktivt känsloregister och kanske för mycket tid. Det mest banala i livet är trots sin banalitet en jävla lyx och det är en ynnest få förunnat att kunna känna att det är det. En lyx.
 
Vet inte vem men det var nån som sa att människor bara är gurkor med ångest. 
 
Jag har inte nån aning om vad som kommer hända 2016. Om allt går enligt planen kommer jag nog ha ett redigt år. Med ångest och glädje och kanske ett körkort i handen mot slutet. bla bla. Men jag ska i alla fall försöka tänka på, om än bara ibland, att allt jag får är ändå någonting som getts till mig. förtjänt eller oförtjänt spelar kanske mindre roll.
 
Nu ska ångestgurkan ovan tvätta ur hårinpackningen och beklaga sig länge över problematiken (?) i att lägga sig och sova med blött hår. hej och hå
Livet, Tankar | |
Upp